De Ark: Wie zijn wij?

Home » Wie zijn wij

De Ark is een onconventioneel pension.

Historiek

 • De Ark startte zijn activiteit in april 1980. Vijftig kennels werden ondergebracht in een oude verbouwde serre van 1400m2.
 • Na een constante groei schakelden wij in 2002 over naar een bvba en dit was ook de start voor nieuwe investeringen (gebouwen, dak, kunstgras enz.)
 • Sinds 01-01-2010 werden Marijke De Wilde en Ivan Hongenaert nieuwe medeaandeelhouders in de bvba. Zij hebben nu de uitbating en de dagelijkse running van het bedrijf in handen.

Nevenactiviteiten

 • Bij de start in 1980 hadden we nog vele nevenactiviteiten (groothandel hondenvoeding, hokken, kennels, fok Schnauzers, toilettage). Door het toenemend succes van het pension werden deze allen afgestoten. We zijn waarschijnlijk het enige pension in België dat zich uitsluitend focust op het tijdelijk bijhouden van honden en katten en dit op een professionele wijze.

Onconventioneel

 • De Ark is een onconventioneel pension en wordt constant aangepast aan de eisen van het cliënteel.De start in 1980 met relatief kleine kennels (tot 24m2) en speelweide was klassiek (met uitzondering van de zandbodem). Dit bleek echter onpraktisch, speelweiden zijn niet te gebruiken voor bange en/of agressieve honden en bij slecht weer, en zijn veel te tijdrovend. We zijn dus langzaam geëvolueerd tot grotere kennels op zand en gras waar de honden permanent vertoeven. Zand en gras zijn ideaal voor hondenpoten maar het graven en constant stuklopen van de grasmat was een probleem. In alle binnenhokken ligt nu een stalen geplastifieerd net onder het zand of een plastic rooster zodat graven uitgesloten is.
  De Ark was het eerste pension dat de honden grote oppervlaktes gaf op natuurgras. Vroeger echter was er mogelijkheid om een stuk gelopen kennel af te sluiten en te herzaaien. Door de enorme stijging de laatste jaren van ons klienteel is dit niet meer mogelijk. Na een tweetal jaren experimenteren met kunstgras zijn wij overtuigd dat dit, niettegenstaande de zware investeringen, de beste oplossing is. Voor de honden maakt het uiteraard geen enkel verschil, maar het ziet er netjes uit en is perfect proper te houden, graven is uitgesloten en daardoor behoren modderpoelen bij hevige regen ook tot het verleden. Einde 2008 zal het pension bijna volledig met kunstgras zijn aangelegd, een unicum in Belgie (in de wereld waarschijnlijk).
  Na meer dan 25 jaar blijven wij investeren en zoeken naar oplossingen om uw dieren zo goed mogelijk onder te brengen.
  Meer informatie kunstgras : www.jokri.com/kunstgras
  Zand (in binnenhokken) geeft vele voordelen voor de hond en stelt hygiënisch geen probleem op voorwaarde dat men regelmatig ontsmet (bij iedere wisseling), en het zand vervangt bij vervuiling. Door het zand is er geen geurhinder en wij verbruiken zeer weinig water. Na vele jaren zijn we dan ook overtuigd dat dit de ideale bodem is ondanks het arbeidsintensieve karakter ervan.

 Reputatie

 • We hebben in al die jaren een goede naam en faam ontwikkeld bij onder andere dierenartsen, dierenwelzijnsorganisaties, enz… maar vooral bij onze klanten.

 

Heeft u vragen? 

Vul dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Direct een plekje reserveren voor uw hond of kat?